Malzemeler
2 adet yufka
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kelebek makarna ( ben fiyonk kullandım aslında penne bile olabilir )
Peynir ve maydanoz
Öncelikle makarnayı haşlayıp süzdükten sonra ayrı bir kapta peynir,maydanoz,tereyağıyla makarnayı karıştırıyoruz.Yine ayrı bir kapta sütü,sıvı yağı ve yumurtayı karıştırıyoruz.Bir tepsiyi yağladıktan sonra yufkanın birini kenarlardan taşacak şekilde tepsiye seriyoruz,sıvı karışımdan biraz gezdiriyoruz. Sonra diğer yufkayı ikiye bölüp yarısını tepsiye seriyoruz , biraz yağladıktan sonra makarnalı karışımın hepsini döküyoruz üzerini yağladıktan sonra kalan yarım yufkayla beraber tepsinin kenarlarında kalan yufkayı kapatıp kalan sıvı karışımın hepsini gezdirip fırına veriyoruz.Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder