29 Ekim 2013 Salı

TEPSI KEBABI

Antakya usulü bir yemek olan tepsi kebabının tarifini paylaşayım sizlerle.Evlendiğimden itibaren bir çok tarif dinleyip uyguladım , en sonunda ağız tadımıza uygun tarifi oluşturdum.Afiyet olsun :)

Malzemeler
.Yarım kg orta yağlı kıyma
.4 diş sarımsak
.1 demet maydanoz (orta boy demet)
.1,5 yemek kaşığı kadar biber salçası
.kimyon,karabiber,pul biber

Sarımsak ve maydanoz ince ince kıyıp tüm malzemeyle yoğurun,tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar yoğurun.En az 1 saat olmak üzere buzdolabında üzeri örtülü olarak dinlendirin.Çoğunlukla yuvarlak cam tepside pişiriyorum ama bugün kare bir tepsi tercih ettim.Eti pişireceğiniz kabın zeminini iyice yağlayın eti tepside ince bir tabaka olacak şekilde yayın.Önceden ısıtılmış 175  derece fırında yarım saat kadar pişirin ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder