9 Şubat 2014 Pazar

KAYGANA HAMSILI

     Çocukluğuma ait anıları canlandıran bir yemektir.Böylesine güzel yöresel yemeklerimizin olmasına seviniyorum ve bu yemekleri gelecek nesillere aktarmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Balık malum olunduğu üzere çok sağlıklı, Karadeniz'li olup da balık (hele ki hamsi) sevmeyen çok azdır sanırım. Hamsinin kılçığı kalsiyum ve fosfor bakımından zengin.Bundan dolayı kılçığıyla beraber  tüketilmesi tavsiye ediliyor uzmanlar tarafından.Ama bu yemek kılçığı temizlenerek yapılıyor.

Malzemeler
-1 kg kadar kılçığı temizlenmiş hamsi
-4 yumurta
-2 yemek kaşığı un veya Mısır unu
- Yarım demet maydanoz
-Bir kaç dal dere otu
-3 adet taze soğan
-Tuz , pul biber , karabiber













Yumurtayı,unu,yeşilliği,tuz ve baharatları iyice karıştırıyoruz.Ardından hamsileri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.




Aslında fırında da güzel olabilir bir gün mutlaka denerim o şekilde.Tavada hafif ısınmış yağa spatula yardımıyla yayarak altlı üstlü pişiriyoruz?Tavada üç kez bu şekilde pişirdikten sonra üstüste  koyup bıçakla dörde bölüp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :)






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder