Malzemeler
-1 avuç kadar ince kıyılmış semiz otu
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
-2 su bardağı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-3 yemek kaşığı pirinç unu
-5 su bardağı su
-Tuz ve yağ
Öncelikle rendelemiş olduğum havucu 2 yemek kaşığı kadar yağda soteledim.Sonra kaynamakta olan
beş bardak suyu ekledim. Peşinden pirinci ekledim 10 dakika kadar kaynadıktan sonra semiz otunu ekledim.10 dakika kaynamaya bıraktım.Geniş bir kâsede yoğurdu,yumurta sarısını ve pirinç ununu iyice karıştırdım. Kaynamakta olan çorbadan 2 kepçe kadar yoğurt karışımına ekleyip karıştırdım. Sonra yavaşça yoğurt karışımını karıştırarak çorbanın içine ekledim.Kaynamaya başlayınca on dakika kadar kısık ateşte bıraktım,Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder