15 Eylül 2014 Pazartesi

DOĞUMGÜNÜ AĞACI

 Defne'nin doğumgününde beraber kartondan fotoğraf hatırası bir resim yapmaya karar verdik. Eğer zamanımız geniş olsaydı kullandığımız objeleri de kartondan yapabilirdik. Ama zaman kısıtlı olunca ağaç dışındaki tüm objeleri hazır alıp yapıştırdık. Hazır aldığımız objeler çok olduğundan diğerlerini de kurallara uyma şablonunda bir karton hazırlayıp ( anaokulundan edindiğimiz bir alışkanlık) yerine getirdiği her görev ve kuralın karşısına bu etiketlerden yapıştırabileceğimiz bir tablo hazırlamayı planlıyorum. Kurallara uyma anlamında o etiketleri yapıştırmak bile Defne için ödül anlamına geliyor. Aynı zamanda  kurallara uyduğu için istediği şeyleri yaparak ödüllendirebiliriz.  O tablomuza da burada yayınlarız yaptığımızda.


Ağacın gövdesini kahverengi kartondan çizerek yapıştırdık. Yaprakları için küçük tekila bardağı kullandık. Defne yaprakları bardak yardımıyla çizdi ben de kestim. Geriye diğer objeleri yapıştırmak kaldı sadece. Aslında defne yaprağı şeklinde kesebilirdik neyse bir dahaki doğum gününde deneriz.
Mutlu yıllar kızım.....







5 Eylül 2014 Cuma

YEŞIL AYRAN


  2 yıl kadar önce, Çınar'a hamileyken bir restoranda Yeşil Ayran içtim. Menüye de Yeşil Ayran diye yazmışlardı. Tadı çok hoşuma gittiği için ara ara deniyorum. Özellikle yaz ayları için serinletici ve ferahlatıcı bir tadı var. Denemenizi tavsiye ederim.

 Iki büyük bardak için
- 1 adet salatalık
- bir tutam taze nane
-dilediğiniz kadar yoğurt
- dilerseniz bir tutam tuz ( ben tuzsuz ayran sevmem)

Bütün malzemeyi rondoya alıp malzemeler ufalınıncaya kadar çalıştırdım. Afiyet olsun...